free hit counter javascript
Dopunska škola na srpskom jeziku Ivo Andrić u Briselu: Roditeljski sastanak grupa Molenbek i pripreme za priredbu

25. 9. 2008.

Roditeljski sastanak grupa Molenbek i pripreme za priredbu

Odrzan je roditeljski sastanak u grupi Molenbek.

1. Marina je predstavila problem veceg broja ucenika u grupi od 12h u odnosu na grupu od 14h30. Sastavljene su sledece grupe:


12h

Julia,Emilia; Sarah Mahieux,
Tatjana,Aleksandra; Milos Dragojevic
Nikola i Jelena Stosic
Nikola i Nikolina Djordjevic
Nastasija Filipovic
Jovana Savic
Syril Hennen


14 30h

Dorian i Damjan Zivojinovic
Marie Markovic
Luka Sremcevic
Filip Lolic


2. Zatim smo razgovarali o vannastavnim aktivnostima. Za sledecu priredbu za slavu Sveti Sava, cemo se potruditi da umesto "standardnog" reictala ovaj put bude nesto drugacije. Neka manja predstava iz zivota Svetog Save, imamo roditelje koji bi mogli da pomognu u pravljenju folklorne sekcije i slicno.

Od sledece subote u 14h u crkvi u Molenbeku pocinjemo sa dogovorima oko priredbe za Svetog Savu. Sledece subote utvrdjujemo izgled priredbe. Ja cu doneti tekstualne materijale za priredbu koje imam. Donesite sta vi mislite da bi mogli da izvedemo u priredbi (tj mi da pomognemo a deca da izvedu)

Probe ce se izvoditi svake subote 14-14.30 u crkvi u Molenbeku. Grupa u Ixelles-u ce u pocetku imati odvojene probe nakon zavrsetka casova. Ja cu koordinirati sa obe grupe dok probaju odvojeno.

3. Pomenula sam akciju Crvenog krsta "Oporavak dece sa Kosova". Snimke jedne takve akcije izvedene u Norveskoj mozete videti ovde, kao i o najnovijoj akciji izvedenoj ove godine ovde. Moje pitanje je bilo sta misle o tome da slicnu akciju izvedemo ovde tokom zimskog raspusta.

Komentar roditelja je bio pozitivan, svi su rekli da je to veoma human predlog i da nije problem ugostiti decu, narocito ako moze da se trazi da uzrast deteta koje dolazi u goste odgovara uzrastu nase dece, ali da nije izvodljiv ako unapred nemamo spremljen program sta ce deca raditi preko dana dok su roditelji na poslu.

Svakako je ideja bila da deca imaju pripremljen program tokom boravka u Belgiji. Da to bude neka vrsta ekskurzije za decu koja dolaze u goste, a za nasu decu druzenje sa vrsnjacima iz Srbije i kvalitetno provodjenje zimskog raspusta.

Kada bude razradjen plan boravka, za cije cemo finansiranje traziti sponzore, ponovo cemo razgovarati o ovoj akciji.


Dakle sledece subote priprema programa priredbe:

1. Grupa Ixelles, tokom i posle casova 9h-11h30

2. Grupa Molenbek, izmedju prve i druge grupe 14h-14h30

Нема коментара: