free hit counter javascript
Dopunska škola na srpskom jeziku Ivo Andrić u Briselu: Sastanak sa prvim sekretarom ambasade Srbije

5. 9. 2007.

Sastanak sa prvim sekretarom ambasade Srbije

Sastanak predstavnika roditelja ucenika Srpske dopunske skole u Briselu sa prvim sekretarom ambasade Draganom Milojevicem

u ambasadi Srbije 05.09.2007. godine

Roditelje su predstavljale clanovi odbora Ljiljana Simic i Popovic Sasa.

Od g-dina Milojevica je zatrazena pomoc u vezi svih neresenih problema, kao i uspostavljanje tesne saradnje ambasade i roditeljskog odbora vezane za buduci rad skole. Problemi koji su postavljeni kao primarni za resavanje je pravilno tumacenje svih zakonskih akata Ministarstva prosvete Srbije u vezi statusa Dopunske skole, broja casova nastave kao i nadoknade uciteljici za iste od strane Ministarstva Srbije. Dalje, podela djackih knjizica za koje su djaci prethodnih godina bili uskraceni i uspostavljanje direktne saradnje sa koordinatorom N. Vranes - preko konzula joj je upucen poziv za posetu briselskim djacima ove skolske godine.

Moram naglasiti izuzetno topao i srdacan prijem od strane g-dina Milojevica, sto nam daje nadu da ce ovoga puta, saradnja ambasade i odbora doneti mnogo vise konkretnih rezultata nego proslih godina. G-din Milojevic je zamoljen da nas pozove cim bude imao neke odgovore od strane g-dje Vranes, to bi bila prilika da na jednom kracem sastanku upozna i ostale clanove odbora, a svakako je pozvan na proslavu povodom pocetka nove skolske godine 29. septembra u prostorijama SPC.

Mi smo podvukle znacaj saradnje ambasade, SPC i odbora, jer jedino tako ujedinjeni mozemo dobiti konacne odgovore na sva postavljena pitanja i krenuti dalje posvecujuci se zajednickom cilju, a to su nasa deca i njihova Srpska skola u Belgiji.

Ljiljana Simic, Popovic Sasa
pismo upuceno g. Milojevicu pre sastanka nalazi se ovde

Нема коментара: