free hit counter javascript
Dopunska škola na srpskom jeziku Ivo Andrić u Briselu: Poruka od redakcije "Srpskih novina"

14. 4. 2008.

Poruka od redakcije "Srpskih novina"

Postovani,

javljam se ispred neprofitabilnog i nevladinog lista Srpske Novine( lista za srpsku dijasporu ) koji već dve godine izlazi jedanput mesecno u Atini, Grckoj. Naše novine se samofinansiraju i besplatne su. Do sada smo ih delili i distribuirali samo u Grckoj, Kritu i Kipru a ponosni smo sto možemo da objavimo da ćemo od sada izlaziti 2 puta mesecno i da će novine biti distribuirane na svih 5 kontinenata u velikim gradovima.

Naše Srpske Novine će moći da se nadju u skoro svim ambasadama Srbije u vecini zemalja gde postoje Srbi u dijaspori, poslovnicama JATA-a a naročito smo zainteresovani da ih saljemo našim Udruzenjima i Organizacijama sirom sveta. Novine će se baviti kao i do sada problemima dijaspore, predstavljanja značajnih i poznatih Srba u dijaspori iz sveta sporta, filma, nauke, knjizevnosti...

Molimo sve zainteresovane da nam se javljaju sa predlozima i temama koje bi želeli da istrazimo i sve sto biste želeli da pitamo za vas u institucijama po Srbiji.
Takođe će nam svima dobro doći i vasa iskustva i desavanja u zemljama u kojima živite.

Nijedna tema nije beznacajna za nas i nijedan vas problem neće biti ostavljen neresen.

Ponavljam da su novine besplatne, da se samofinansiraju, da nisu politicki obojene i da nema traceva i zute stampe u njima. Do sada smo obavjavili intervjue sa mnogim našim poznatim sportistima ukljucujuzi: Zeljka Obradovica, Dudu Ivkovica, Predraga Djordjevica, Darka Kovacevica, Dusana Bajevica, prevodioca i knjizevnicu Gagu Rosic, prevodioca Mariju Kesini, predsednikom bokserske reprezentacije Srbije gospodinom Djericem, ambasadorkom Srbije u Grckoj Nj.E. gospodjom Ljiljanom Bacevic, grupom KAL i orkestar Bobana i Marka Markovica...i mnogim drugima.

U sledećim brojevima su planirani razgovori sa Nj.K.V. Prestolonaslednikom Aleksandrom, Nj.K.V. Princezom Katerinom, Lijanom Kaneli, poslanikom KKE u Skupstini Grcke koja će nam objasniti stavove Grcke o Kosovu,poseticemo sediste Nea Demokratije i razgovaracemo sa Generalnim Sekretarom gospodinom Zagoritisom, razgovaracemo sa slavnim Zarkom Paspaljem i njegovom ucescu u humanitarnim akcijama, Takođe, pisaćemo reportazu o najstarijem Srbinu koji živi u Grckoj (94) koji je u Grckoj još od 1937-e.

Uskoro ćemo imati i webstranicu a do tada mozete nam pisati na: srpskenovinegr@gmail.com ili zvati na +30.6937.45.43.49

SVAKO DOBRO, BOG SA VAMA!

za Redakciju Srpskih Novina
Valentina Petrovic

Нема коментара: