free hit counter javascript
Dopunska škola na srpskom jeziku Ivo Andrić u Briselu: Zimska radionica na srpskom jeziku u Antverpenu 21-24.12

10. 12. 2009.

Zimska radionica na srpskom jeziku u Antverpenu 21-24.12

Medijski sponzori:









Prva zimska radionica na srpskom jeziku u Belgiji će se održati u Antverpenu od 21. do 24. decembra.

Ova radionica je organizovana sa idejom da se mališanima srpskog porekla, koji žive na teritoriji Belgije, omogući da na kreativan i zanimljiv način poboljšaju znanje srpskog jezika i kulture i osnaže veze sa maticom. Program obuhvata više oblasti i pažljivo je osmišljen kako bi odgovarao deci različitog uzrasta. U obzir je takođe uzeta i činjenica da deca imaju različit nivo poznavanja srpskog jezika.

Imajući u vidu gore pomenute stvari, kao i to da je dečiju pažnju ponekad teško okupirati satima, smatrali smo da je najbolje iskombinovati različite metode učenja sa igrom.

Program radionice je usmeren na ključne momente u našoj kulturi sa posebnim osvrtom na tradiciju i običaje. Tako će mališani imati prilike da čuju predavanja o najvažnijim geografskim regijama u Srbiji, o najpoznatijim turističkim mestima, o Vuku, ćirilici i kao i mnogim drugim stvarima, sve to, naravno, prilagođeno njihovom uzrastu. Puno prostora će biti posvećeno njihovom zajedničkom kreativnom radu: crtanju, igranju, pravljenju razglednica, majci i slično.

Takođe smo smatrali da je za đake srpske škole u Belgiji od velike važnosti kontakt sa književnim i scenskim delima domaćih autora koja su namenjena deci. Obezbedili smo video i audio materijal kojim bi im približili sliku savremene Srbije.

Znači, biće tu istorije, geografije, pozorišta, muzike, filma i književnosti i puno, puno igre.

Radionicu vode dve studentkinje iz Beograda koje imaju veliko iskustvo u organizacijama ovog tipa. One su sa puno entuzijazama prihvatile ovaj zadatak i sastavile program radionice.

Planirano je da radionica traje od 9 do 17 časova sa pauzom za užinu ili ručak.

Cena radionice je 50 evra za četiri dana.
Prijava je do 15. decembra 2009.

www.serbica.eu

3 коментара:

Анониман је рекао...

Jelena, suština ovog bloga je informisanje o dopunskoj skoli srpskog jezika u Briselu' kao što samo ime kaže. Trebalo bi da dozvolis učiteljici Bojani Jevtić uredjivački pristup stranicama a za tvoju školu u Antverpenu otvoriti novi blog. Škola u Briselu i Antverpenu nemaju nikakve veze. U Briselu je podržana i finasira se od Ministarstva prosvete a za ovu u Antverpenu nisam siguran. Ako je od sredstava sa računa koji je otudjen od Crkve a za koji su parohijani uplaćivali novac onda neka im je na čast.

Unknown је рекао...

Uciteljica Bojana Jevtic ima pristup ovom blogu.
Jel konacno stiglo Resenje od Min prosvete za ovu godinu?
Bas se radujem.

Анониман је рекао...

Jelena, svaka cast i puno pohvala za tvoje zalaganje i trud. Zaista ovakvog posla se prihvata samo osoba koja mnogo voli decu i kome je otadzbina, ma gde se nalazio, u srcu. Sve pohvale za danasnju priredbu. Zelim ti puno uspeha u daljem radu od srca.Ljiljana