free hit counter javascript
Dopunska škola na srpskom jeziku Ivo Andrić u Briselu: Slava Svetog Save u Belgiji

23. 1. 2011.

Slava Svetog Save u Belgiji

Beta | 22. 01. 2011. - 21:22h | Foto: Ilustracija |
BRISEL - Svetosavskom liturgijom i priredbom dece iz dopunske srpske škole danas je u Briselu obeležen predstojeći praznik Svetog Save.

Svečana liturgija, koju je služio episkop za Zapadnu Evropu Srpske pravoslavne crkve vladika Luka, održana je u srpskoj pravoslavnoj crkvi "Sveti Sava", čime je obeležena i crkvena slava.
Arhijerejsku liturgiju su, u prisustvu više stotina vernika, zajedno s vladikom SPC Lukom, služili i episkop Kiparske pravoslavne crkve Porfirios, grčki vladika Atanas i zamenik mitropolita belgijske pravoslavne crkve Atinagora.

Svečanosti je prisustvovao i ambasador Srbije u Belgiji Radomir Diklić.
Deca srpske dopunske škole u Briselu, pod vođstvom profesorke Bojane Jevtić, izvela su program posvećen životu i delu Rastka Nemanjića, Svetog Save.
Prijem povodom svetosavskih praznika je potom održan u poznatom briselskom restoranu "Vinogradi".

Preneto iz 'Blica'

3 коментара:

Анониман је рекао...

Pomaze Bog,liturgija je bila vise nego svecana,to je bilo nesto tako uzviseno i duhovno tako duboko a istovremeno tako realno,kao da smo negde drugde uzviseni blizi svevisnjem.Sve cestitke organizatorima.Nastavak proslave u 'Vinogradima'je nastavak uspeha i uzvisenosti,sve pohvale i cestitke uz svesrdnu podrsku. Odusevljena parohijanka.

hadzi Dusan T је рекао...

Gospodu Slava i Hvala

Анониман је рекао...

Gospodu Slava i Hvala,tako je bilo lepo organizovano,sve pohvale Vladi,hadzi Dusanu i Filipu.