free hit counter javascript
Dopunska škola na srpskom jeziku Ivo Andrić u Briselu: Zapisnik sa roditeljskog sastanka grupe u Crkvi

8. 9. 2007.

Zapisnik sa roditeljskog sastanka grupe u Crkvi

Aleksandra Popovic:

Pocela bih izvestaj komentarom mog deteta posle prvog roditeljskog sastanka o pocetku skolske godine i mnogo dogovora, pregovora i diskusija roditelja sta cemo i kako cemo... "Ma sve ste vi to lepo smislili, samo, ja ne znam KO ce da vam ide u tu skolu???"

U Srpsku dopunsku skolu je 08.09.2007. upisano preko trideset ucenika u tri grupa i na dve lokacije-Crkva i Iksel. Bilo je radosti, uzbudjenja i poneka suza iz oka, dok su se drugim okom posmatrali novi drugari, gomile slatkisa na stolovima i dezurni kuca Meda, koji je jedva docekao buket dece u dvoristu Oca Jakova, koji je vrata Crkve i svog doma sirom otvorio deci i roditeljima.

Cim su deca ispunila toplu i prelepu novu ucionicu,roditelji su se kratko dogovorili:

1.a) da se vrsi mesecna uplata od po 5,00 eura po uceniku za isplatu uciteljici jos uvek nepriznatih (od strane Ministarstva) dodatnih sat i po vremena predavanja. Te uplate ce uvek biti s naznakom "za uciteljicu"
b)sve ostale uplate bez naznake smatrace se donacijom od strane roditelja, donatora i parohijana
c)novac smatran donacijom ce biti usmeravan za potrebe sve dece u tri grupe na obe lokacije (kupovina projektora, knjiga za biblioteku, troskovi raznih okupljanja, ekskurzije, izleti, eventualna gostovanja nasih kulturno-umetnickih formacija i sl)
d)Blagajnik, g-dja Sladjana Vukosavljevic ce tromesecno, svim roditeljima slati kompletan izvestaj stanja na racunu sa svim izvodima.

2.Imena sve dece i roditelja iz sve tri grupe sa e-mail adresama i telefonima bice odstampana i podeljena svima radi neophodnih kontakata. Za opste informacije roditelji su upuceni na koriscenje ovog sajta.

3.Otac Jakov je obavestio roditelje da je Crkva voljna da snosi troskove osiguranja za ovu skolsku godinu.

4.Parohijanima i svim ljudima dobre volje bice upuceno pismo skolskog odbora sa molbom za donacije skoli

5.Dogovoren je termin zajednicke proslave pocetka skolske godine za sve tri grupe 29.09.2007. godine u 14h u prostorijama Crkve uz molbu roditeljima da zajedno osmislimo nacin realizacije ovog okupljanja, za sta imamo dvadesetak dana.

Cas i sastanak su zavrseni uz mnogo razmenjenih telefona i pozdravom "Vidimo se u subotu!"



Sva tri odeljenja prvog dana skole

1 коментар:

Анониман је рекао...

Draga Marina, deco,roditelji,
Ne mozete da zamislite koliko sam se obradovala ovom sajtu. Veoma sam srecna sto je sav trud za opstanak srpske skole doveo do formiranja tri odeljenja. Uvek sam verovala da cete uspeti da stvorite nesto ozbiljnije od one pocetne inicijative od pre dve - tri godine. Drago mi je da sam videla ovu slicicu sa kraja prve skolske godine gde su i moja deca. Svi su bili zadovoljni iako su imali dodatne obaveze subotom. Shvatili smo korist srpske dopunske skole kada smo se vratili i kada su deca, posle cetiri godine, seli u klupe u Srbiji. Nije to bilo puno (pohadjali su dopunsku nastavu jednu godinu) ali je imalo neku prirodnu vezu.
Znam da imate nesebicnu pomoc prote Jakova i njegove porodice, kao i veliko angazovanje naseg konzula Milojevica. Naravno glavni oslonac ste vi roditelji i od vase sloge i zajednistva zavisice opstanak skole. Marina, tebi puna podrska, znam da je naporno.
Zelim vam svima lepe trenutke u skoli i u svemu sto ce vas u skoli i oko skole povezivati.
Rada Zivanovic