free hit counter javascript
Dopunska škola na srpskom jeziku Ivo Andrić u Briselu: Roditeljski sastanak br. 1 u sk. 07/08 - Zapisnik

1. 9. 2007.

Roditeljski sastanak br. 1 u sk. 07/08 - Zapisnik

Brisel, 01. 09. 2007.


Z A P I S N I K

Prisutni:

uciteljica Marina Martinovic, Ljiljana Simic, Aleksandra Popovic, Cedomitr Stanojevic, Sanja Vukosavljevic, Jelena Vujic, Biljana Lolic, Mario Lolic, Stanka Dimitric, Sladjana Vukosavljevic, Cedomir Lilic, Mijo Radoman
i kao domacin Crkve u kojoj se odrzava nastava jednoj od grupa otac Jakov Markovic.

  • Prisutne je pozdravio otac Jakov, rekao da su prostorije date na slobodno raspolaganje, obecao svaku pomoc i ispunio davnasnju zelju da crkva zazivi sa onima kojima i pripada a to su deca i novi, kvalitetni sastav ljudi koji moze doneti mnogo promena u parohiji.
  • Zatim je uciteljica Marina Martinovic govorila o razlozima podele ucenika u dve grupe i o njihovom nivou znanja. Odredjen broj dece ne govori ili slabo govori srpski jezik. I pored podele u vise grupa, nivo znanja u svakoj grupi je i dalje veoma razlicit. Ako roditelji sa decom ne govore srpski jezik, ne moze se ocekivati znacajniji ucinak Dopunske skole.

    Rekla je da se nastava odrzava po planu i programu dobijenom od Ministarstva prosvete i da je ona zvanicno naimenovana kao nastavnik, ali kao honorarni, jer joj ovo nije glavno zanimanje, pa nije u mogucnosti da drzi nastavu u svakom predlozenom terminu, na pr. nedeljom.

    Osvrnula se na pocetke Dopunske skole u ovom sastavu, koja je organizovana pre 3 godine i uspela da opstane iskljucivo velikim zalaganjem roditelja uz pomoc Ljubice Burgic iz Pariza. Prve godine, sve troskove su snosili sami roditelji. Od 2005/2006, Ministarstvo isplacuje honorar za 3 casa nedeljno iako ona, zbog postojanja 2 grupe ucenika radi 4 casa nedeljno.

    Zatrazila je od roditelja da pored predstavljanja kazu sta ocekuju od skole, sto je zatim i usledilo.
  • Otac Jakov je rekao da je imao sastanak u Ambasadi sa zamenicom ministra za dijasporu, gde mu je receno da postoji telo pri Ministarstvu obrazovanja koje treba da obezbedi udzbenike.
  • Uciteljica Marina je rekla da ce na pocetku nove skolske godine utvrditi nivo znanja ucenika i nakon dobijanja novog plana nastave, odrediti potrebne udzbenike.

    Spisak upisanih ucenika nije konacan, ali ce verovatno biti oko 25 ucenika, sto ce zahtevati formiranje 3 grupe. Kako je Marina za sada placena samo za 3 casa nedeljno, ukoliko Ministarstvo ne bude finansiralo dodatne casove, troskove honorara ce snositi roditelji.
    Procenjeno je da bi to bilo oko 5€ po detetu mesecno i odnosilo bi se samo na grupu koja ce imati casove u prostorijama kod Crkve.
  • Utvrdjeni su termini odrzavanja nastave i to:
    grupa u Ixelles-u subotom, sa pocetkom u 9h
    grupa u Molenbeku (Crkva) subotom, sa pocetkom u 12h
  • Dobrovoljci koji su se javili da ce se medjusobno dogovarati o prevozu uciteljice sa jedne lokacije na drugu su: Cedomir Lilic, Cedomir Stanojevic, Sladjana Vukosavljevic i Jelena Vujic.
  • Otac Jakov je zatrazio da se neko zaduzi za kljuc, da bi u slucaju da on nije tu subotom neko mogao da otvori Crkvu i za to su zaduzeni Aleksandra Popovic i Cedomir Lilic.
    edit: ovo je izmenjeno, kljuc ce imati uciteljica Martinovic
  • Osnovan je i Skolski odbor od sledecih clanova:
    Aleksandra Popovic, Ljiljana Simic, Biljana Lilic, Cedomir Stanojevic, Jelena Vujic
  • Sledeci sastanak zakazan je orjentaciono za 3-4 nedelje o cemu ce naknadno stici obavestenje.

1 коментар:

Анониман је рекао...

SVIM DJACIMA I UCITELJICI MARINI CESTITAM SKOLSKU SLAVU SVETI SAVA!

Profesorka Burgic
PARIS